Ortahisar Belediye Meclisi 2017 Yılı Faaliyet Raporunu oybirliğiyle kabul etti.

Genç: Sattığımızdan çok gayrimenkul aldık

Ortahisar Belediye Meclisi nisan ayının son meclis oturumunda 2017 Yılı Faaliyet Raporunu oybirliğiyle kabul etti.

Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi nedeniyle meclis oturumunu mevzuat gereği Meclis Başkanvekili Nusret Onur yönetti. Meclis üyelerinin faaliyet raporuyla ilgili soruları Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile birim müdürleri tarafından tek tek cevaplandırıldı.

CHP Meclis Üyesi Turgay Şahin Beşirli'de belediye ait 1341m2'lik arsanın satışıyla ilgili,  "Pelitli'de belediyeye ait işyerlerinin satılması doğru  sayın başkanım. Ama şimdi gündeme gelen Beşirli'deki 1341m2 yerin satılması doğru mu? 4. yılını dolduran bir belediyeyiz ama çok satış yapıyorsunuz buranın finansmanını Pazarkapı'da kullanacaksınız ama Pazarkapı'da yeşil alan yok. Ve sonuçta kamunun malı tek tek elimizden çıkacak. Son zamanlarda bu moda haline geldi. Niye kamu malını satıyoruz?" şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Genç, 4 yıl boyunca Ortahisar Belediyesi'ne 60 trilyon değerinde gayrimenkul kazandırdıklarını söyledi. Başkan Genç konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: Dört yıl itibarıyla dikkate aldığımızda satın aldığımız yani belediyemize kazandırdığımız gayrimenkullerin toplamıyla bu tür parçacıklar ya da hisse itibarıyla satışını yaptığımız bu gayrimenkuller arasında çok çok fark var. Biz Ortahisar Belediyesi'ne 60 trilyonluk gayrimenkul satın aldık. Bu az bir rakam değil.En son Mağmat'da 600 dönümlük mera alanının belediyemize  tahsisi Başbakan tarafından onaylandı. Bunun karşılığında ise 119 bin TL para ödedik.

HASAN PAŞA HAMAMI ORTAHİSAR'A TAHSİS EDİLDİ

Ortahisar Belediyesi'nin kredibilite açısından Türkiye'nin en iyi belediyeleri arasında olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bizim derdimiz bir an önce ilçemizdeki kentsel dönüşüm alanlarını şehrimize kazandırmaktır. İki şıkkımız ya kredi kullanacağız. Bu bakımdan çok şükür şu an itibarıyla Türkiye'de kredibilitesi en yüksek olan belediyelerden bir tanesiyiz. Gelir gider dengesi açısından çok iyi durumdayız. İkincisi de bu şekilde satış yapacağız. Biz krediyle borçlanmayı faizden dolayı tercih etmiyoruz. Biz bu tür alanları değerlendiriyoruz. Şu anda da Hasan Paşa Hamamı'nı Valiliğimizin onayıyla belediyemize tahsisini yaptık. Yani bu tür kültürel ve sosyal aktiviteler için alanlar da alıyoruz. Ama bizim durumu itibarıyla kiraya veremeyeceğiz ve kullanmayacağımız küçük çaplı taşınmazları satıyoruz. Bu adımı da Pazarkapı'nın finansmanında kullanmak için attık.

2017 Yılı Faaliyet Raporu'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Genç, belediye bütçesinin parasal gerçekleşme oranının yüzde 89 olduğuna vurgu yaparak bu oranın belediyecilik açısından çok önemli bir rakam olduğunu söyledi.

6 Nisan 2018